De verwarring is weer gestart

De vernieuwde EU wetgeving voor medische hulpmiddelen brengt mensen weer tot wilde (en verkeerde) conclusies.
Wij lezen de meest vreemde interpretaties van de gevolgen van de Medical Device Regulation (MDR).
Mensen en organisaties brengen elkaar (weer) in totale verwarring door, zonder blikken of blozen, totaal verkeerde interpretaties van de MDR te vermelden.
Dit is een bekend effect bij nieuwe wetgeving. Wij denken terug aan 25 mei 2018, de grote dag van de invoering van de AVG privacy wetgeving.
Ook toen deden de gekste gevolgen van de AVG de ronde. Veel van die foute interpretaties gaan een eigen leven leiden, waardoor nu, 3 á 4 jaar later, nog steeds misvattingen over de AVG in de markt bestaan. Waveland moet dat soort onjuiste gevolgen nog steeds aan haar relaties uitleggen. Dat vinden we niet erg om te doen.
Wij vinden dat wel zonde van de energie in de markt. Nederland kan (zeker nu) zijn energie beter gebruiken.
Waveland heeft 30 jaar ervaring met de EU productveiligheidswetgeving. Wij houden van eenvoudige, maar vooral correcte uitleg van EU wetgeving. Wij kunnen die uitleg leveren omdat onze juristen de samenhang van het gehele stelsel van EU productveiligheidswetgeving kennen. De eenvoudige en heldere uitleg stoppen we in de Waveland management portalen.
Ook voor de MDR heeft Waveland haar MDR portaal klaar. Het zal tijdig verkrijgbaar zijn vóór de invoering van de MDR op 26 mei 2021.
U kunt uw beleid, procedures en registraties direct gebruiken. Het is allemaal voor u voorbereid, voor u blijft alleen goed lezen, en invoeren in uw organisatie, over.
Makkelijk en snel. En zonder de verwarring.

Heeft u een vraag over de gevolgen van de nieuwe MDR wetgeving, bel ons dan, of klik hier: Boek een Videocall